Sijoituskotina toimiminen

Uros etsii sijoituskotia

Tämä valloittava huhtikuussa syntynyt medium poika etsii omaa kotiaan Itä-Uudeltamaalta. Kodilta toivon koirakokemusta ja runsaasti aikaa pennulle. Jos olet hakemassa pentua terapiakoirakoulutukseen, niin tämä poika voisi olla siihen juuri sopiva. 

Haluatko liittyä Chillout tiimiin?


Sijoituskotien tuki on korvaamaton jalostusohjelman kehittämisessä, sillä koirankasvatus on osin tiimityötä. Liittymällä joukkoon osallistut rodun hyvien ominaisuuksien ylläpitämiseen ja kehittämiseen, huolehtimalla potentiaalisesta jalostuskoirasta. Sijoitukseen menevä pentu on joko oma kasvatti tai ostettu jalostuskoira ja hänet on tarkoin valittu, toiveena, että juuri hänestä kehittyisi jotain aivan erityistä.

Sijoituskodeilta toivon aitoa kiinnostusta ja ymmärrystä sekä aikaa koiralle ja sitoutumista koiran kouluttamiseen. Sijoituskodin tulisi sijaita Porvoossa tai lähialueilla, sillä minulle on tärkeää, että sijoituskoirani tuntevat minua, perheeni ja koiramme sen verran, että tuntevat itsensä turvalliseksi myös meillä.

Sijoituskoiraa voi pitää kuin omanaan ja myöskin tavanomaiset koiran kustannukset kuuluvat sijoituskodille. Minä vastaan kaikista jalostukseen liittyvistä kuluista, esimerkiksi terveystutkimuksista, joita tehdään koiran ollessa vuoden ikäinen. Tutkimuksiin kuuluu lonkka-, kyynär- sekä selkäkuvaus, polvitutkimus, silmätarkastus ja sydänkuuntelu. Lisäksi teetetään DNA-testi perinnöllisten sairauksien varalta. Mikäli koira ei jostain syystä läpäise testit, niin omistajuus siirtyy haltijalle jo tässä vaiheessa, eikä vakuusmaksua palauteta. Mikäli terveysasiat ovat kunnossa ja luonnekin kohdillaan, niin nartulle teetetään ensimmäinen pentue kahden vuoden ikäisenä ja toinen ennen viiden vuoden ikää. Tämän jälkeen narttua steriloidaan ja omistajuus siirtyy haltijalle.

Mikäli on kiinnostunut sijoitusnartusta, niin pitää ottaa huomioon, että koira pentuajan aikana on kasvattajan luona, yhteensä 9-10 viikkoa. Jos ajatus tuntuu vaikealta, niin sijoitusuros voi olla parempi vaihtoehto. Uroksen kanssa pitää olla valmis lainaamaan koiransa lyhyemmällä varoitusajalla, mutta toisaalta vierailut ovat kestoltaan lyhyitä.

Olen itse toiminut sijoitusperheenä koiralle, joten sekin puoli on minulle tuttua ja kasvattajana arvostan suuresti sijoituskotien osuus ja merkitys kasvatustyössäni. Toivon löytäväni innokkaita ja rodusta aidosti kiinnostuneita koteja sijoituskoirilleni, keiden kanssa yhdessä lähteä kehittämään yhteistyötä, sillä tavoitteena on, että järjestely olisi molemmille osapuolille antoisa.


Mikäli olet edelleen kiinnostunut sijoituskoirasta, täytä alla olevaa lomake